- Maarten Tromp Advocaten - http://blog-maartentrompadvocaten.nl -

Aankondiging 3: tijd voor personenschade 3.0.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste mensen,

Bijna is het zover. Op 31 oktober 2017 ga ik 95 stellingen lanceren als pleidooi voor personenschade 3.0, met als credo: herstel in autonomie.

Op basis van de vele positieve, complimenteuze en enthousiasmerende reacties die ik in de afgelopen twee weken heb ontvangen, kan ik gerust stellen dat er een breed draagvlak is voor de door mij beoogde hervorming van de personenschaderegeling.

Voordat ik de aanstaande on- en offline lancering zal toelichten, eerst nog iets over het verloop van de actie tot nu toe.

De aanloop naar hervorming

In de eerste aankondiging [1] heb ik uitgelegd waarom ik de 95 stellingen ga lanceren. Graag zou ik het schaderegelingstraject namelijk evenwichtiger, efficiënter en rechtvaardiger willen maken. Naar aanleiding van die aankondiging is door velen enthousiast en instemmend gereageerd. Die aankondiging werd zelfs in Afrika, Australië en Rusland gelezen. Mijn oproep tot hervorming heeft dus internationale belangstelling. Dat stemt mij zeer tevreden en sterkt mij om door te gaan.

In de tweede aankondiging [2]heb ik uitgelegd wat de diepere boodschap van de 95 stellingen is, namelijk om (i) zich beter in te leven in de situatie van slachtoffers en nabestaanden, (ii) beter te communiceren en (iii) meer en beter samen te werken. Dat vereist een meer holistische aanpak. Het vereist ook een omslag van het aannemen van een houding naar het vervullen van een opdracht. Ook hierop is weer door velen enthousiast gereageerd. Het hield mij letterlijk van de straat! Maar belangrijker: ik voel mij door al die reacties wederom enorm gesteund. Dank daarvoor!

In deze derde en laatste aankondiging zal ik toelichten waar, wanneer en hoe de stellingen op 31 oktober 2017 zullen worden gelanceerd. Ook zal ik nader toelichten wat ik graag met de stellingen zou willen bereiken.

De presentatie en lancering van de stellingen: off- en online

Op 31 oktober 2017 zal ik van 15.00 tot 16.00 uur voor een aantal genodigden een lezing geven in de Laurenskerk te Rotterdam. Aan het begin van die lezing zal ik de stellingen – met een knipoog naar Maarten Luther – symbolisch aan de kerkdeur spijkeren.

Tijdens de lezing zal ik de papieren versie van de 95 stellingen ceremonieel uitreiken aan diverse invloedrijke personen. Bij die gelegenheid zal ik specifieke stellingen in de warme belangstelling van de betreffende personen aanbevelen, met het verzoek om die stellingen in/met de eigen organisatie te bespreken en een follow-up in overweging te nemen.

Daartoe zullen de stellingen worden uitgereikt aan vertegenwoordigers van diverse instanties, waaronder (i) de letselschadeadvocaten, (ii) de verzekeraars, (iii) de registerexperts, (iv) de overheid en (v) de rechterlijke macht. Ook zullen de stellingen worden uitgereikt aan enkele professoren en aan een slachtoffer die 39 jaar (!) in een letselschadezaak verwikkeld is geweest.

Hammer Challenge

Door de stellingen rechtstreeks aan de invloedrijke personen binnen het vakgebied te overhandigen wil ik een Hammer Challenge starten, in de hoop en verwachting dat er voor slachtoffers en nabestaanden op veel terreinen dingen ten goede zullen veranderen.

Internationale forum discussie

In de tijd van Maarten Luther had men voor het verspreiden van berichten alleen de beschikking over postduiven, paarden en hobbelige wegen. In de huidige tijd gaat het verspreiden van berichten (vrij) eenvoudig en snel via de digitale snelweg.

Om personenschade 3.0 van de huidige moderne techniek te kunnen laten profiteren is er een online forum ontworpen, speciaal voor iedereen die in zijn leven (persoonlijk of professioneel) te maken heeft met personenschade.

De 95 stellingen zullen op het forum in het Nederlands, Engels en Duits worden gepubliceerd. Daardoor zal het zowel nationaal en internationaal mogelijk zijn om op één of meer stellingen te reageren. Ook zal op die reacties kunnen worden gereageerd. Aldus kan iedereen internationaal gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een meer holistische kijk op ons vakgebied als basis voor personenschade 3.0, met het credo: herstel in autonomie.

Het forum zal tijdens de lezing op 31 oktober 2017 live worden gezet. Tijdens de lezing zal ook de naam van het forum bekend worden gemaakt. Zodra u kunt inloggen om daarna te kunnen reageren op de stellingen, laat ik u dat weten.

Met dank voor uw steun en als beloning voor uw geduld volgt hier nog een laatste opwarmer voordat alle 95 stellingen op 31 oktober 2017 zullen worden gelanceerd:

Stelling 84: hoe het voelt is belangrijker dan wat het kost.

U mag natuurlijk nu al reageren op deze stelling en/of naar aanleiding van deze nieuwsbrief. Uw reactie ontvangen wij graag via secretariaat@maartentromp.nl [3]. Maar u mag daar ook mee wachten tot na de lancering van alle stellingen.

Wilt u de lezing bijwonen?

De persoonlijke uitnodigingen voor het bijwonen van de ceremoniële uitreiking zijn reeds verzonden. Hebt u geen uitnodigingen ontvangen, en wilt u de lezing toch graag bijwonen? Dan kunt u een mail sturen naar secretariaat@maartentromp.nl [3], waarna wij u alsnog kunnen uitnodigen.

Na de ceremonie mag er worden geborreld in onze beoogde nieuwe kantoorruimte binnen het WTC. Letterlijk en figuurlijk gaat het om een toplocatie. Die ruimte zullen wij waarschijnlijk pas begin 2018 kunnen betrekken, maar wij mogen u de ruimte op 31 oktober alvast wel laten zien. De aan te bieden borrel is dus niet alleen in verband met de lancering van de 95 stellingen, maar is mede ter ere van (i) de aanstaande verhuizing van ons kantoor (ii) het 20-jarig bestaan daarvan (per 1 januari 2018) en (iii) een reden die ik u tijdens de borrel pas ga vertellen.

Zou u dit bericht weer willen delen in uw netwerk? En zou u dan in uw tweet (weer) de hashtag: #Tromps95 willen gebruiken?

Waarom? Omdat iedereen in zijn leven te maken kan krijgen met personenschade. En omdat u nu kunt helpen het verschil te maken.

Zegt het voort!

Maarten Tromp & het team van Maarten Tromp Advocaten

Inschrijven nieuwsbrief?

Mocht deze internationale nieuwsbrief u bereiken via social media en wilt u voortaan automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent deze actie? Dan kunt u zich via deze link [4] voor onze nieuwsbrief inschrijven, zodat ook u kunt gaan bijdragen aan personenschade 3.0.