- Maarten Tromp Advocaten - http://blog-maartentrompadvocaten.nl -

Marjoleine van der Zwan nieuwe directeur PIV

De eerste woorden over (en van) de nieuwe directeur van het PIV zijn veelbelovend. Maar oordeelt u vooral zelf: Daartoe volgt hier het ontvangen persbericht:

“Marjoleine van der Zwan (1971) wordt met ingang van 1 september 2016 de nieuwe directeur van het Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV). Zij volgt Theo Kremer op die in mei 2016 afscheid nam als PIV-directeur.

Marjoleine van der Zwan [1]
Marjoleine van der Zwan heeft diverse managementfuncties bekleed bij zowel profit- als non-profit organisaties. Zij is als manager werkzaam geweest in de gezondheidszorg, bij (zorg)verzekeraars en in de bouwsector en de metaalsector. Van 2010 tot 2015 was zij bestuurder/COO bij medische aansprakelijkheidsverzekeraar Medirisk. Vanuit die functie is haar belangstelling voor de letselschadewereld ontstaan.

 
PIV-voorzitter Eric Schneijdenberg is blij met het aantreden van Van der Zwan als nieuwe directeur van het PIV: “Zij is enthousiast, gedreven en innovatief. Zij is vanuit haar brede ervaring bij uitstek iemand die een bepalende rol kan spelen bij de vele ontwikkelingen die momenteel plaats vinden in de wereld van de letselschade. Ook kan zij vanuit haar achtergrond de bij het PIV aangesloten verzekeraars actief adviseren over de gevolgen van deze ontwikkelingen op de schadelast voor de verzekeringsmarkt. Te denken is aan de invloed van de zelfrijdende auto, het onderzoek naar de mogelijkheid van directe verzekeringen en de verschuiving van het puur vergoeden van schade naar het leveren van een actieve bijdrage aan het herstel van het slachtoffer. Daarnaast is de keus op Van der Zwan gevallen vanwege haar vermogen om goed te luisteren en verbinding te leggen tussen partijen die elkaar nodig hebben.”

 
Van der Zwan over haar nieuwe functie: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan als PIV-directeur. Het PIV wordt ervaren als zeer waardevolle organisatie voor verzekeraars, die veel heeft bereikt. Belangrijk is om proactief in te spelen op ontwikkelingen. Essentieel is om ook richting buitenwereld duidelijk te maken welke positieve rol verzekeraars spelen.”

 

Langs deze weg nodig ik Marjoleine graag en van harte uit voor een nadere kennismaking bij mij op kantoor. Wie weet vormt dat weer de basis voor een jarenlange plezierige samenwerking, net als met de vorige directeur…

Rotterdam, september 2016

Maarten Tromp