- Maarten Tromp Advocaten - http://blog-maartentrompadvocaten.nl -

Sponsoractie Bestemming: Dakar succesvol afgerond

_ALX8186 [1]Maarten Tromp Advocaten heeft het project “Bestemming: Dakar” van Mark Blokker gesteund en gesponsord. Mark Blokker is de zwager van “onze” Gerben Janson. Mark heeft de Africa Eco Race gereden van Saint-Cyprien naar Dakar. Mark Blokker heeft de rally gereden om zo het verlies van zijn vriendin Hedda Janson te verwerken. Op 13 januari 2014 kwam Mark terug. Zijn missie is volbracht.

Cheque 113online [2]De opbrengst van de tocht gaat naar de Stichting 113online. Die organisatie stelt zich ten doel om zelfmoord te voorkomen en om het taboe rondom zelfmoord te doorbreken. MTA heeft aan al haar relaties aandacht voor de actie van Mark Blokker gevraagd. Door middel van giften werd € 2.500,– ontvangen. Dat bedrag heeft ons kantoor verdubbeld, waardoor op 30 januari 2013 via ons kantoor een cheque van € 5.000,– aan Stichting 113online kon worden overhandigd.

Op 9 februari 2014 hield Mark Blokker een presentatie over zijn ervaringen voor familie, vrienden en sponsoren. Bij die gelegenheid heeft Mark Blokker de totale opbrengst verteld: € 16.041,–. In een laatste poging het bedrag nog wat op te krikken heeft hij zijn shirt terstond geveild. Met de opbrengst van  € 250,– komt het totaal dus op € 16.291,–.  Hij is daar dik tevreden over. En wij met hem.

_MG_4466 (1) [3]_MG_4453 [4]

De foto’s in dit blogartikel zijn gedurende zijn tocht op facebook geplaatst. Speciaal voor ons blog schreef Mark het volgende:

“Het project zit er op. Twee jaren zijn verstreken. Twee jaren in mijn leven waarin het project Bestemming: Dakar en stichting 113Online centraal hebben gestaan.

Na 5.800 kilometer en 11 dagen op de motor heb ik Lac Rose in Senegal met eigen ogen mogen aanschouwen. Het doel van het project is gehaald, het project is voltooid. 

_ALX6384 [5]

De weg naar Dakar was niet gemakkelijk. Gedurende de voorbereiding heb ik verschillende hindernissen moeten overwinnen. Ik begon zonder enige ervaring met het rijden op onverharde wegen en paden.

_ALX6246 [6]

 

Ook mentaal begon ik natuurlijk niet goed voorbereid aan de lange weg die voor me lag. Het project ben ik slechts twee maanden na het overlijden van mijn vriendin gestart. 

Het trainen op de motor en mijn geestelijke gesteldheid waren in het begin van het project bepaald geen vrienden van elkaar. Toch heb ik geleerd dat het een niet zonder het ander kan. 

_ALX1742 [7]Ik ben van mening dat een gezonde mentale gesteldheid belangrijk is in een voorbereiding zoals in mijn geval het rijden van de rally. Het maakt het leven een stuk aangenamer. In mijn geval miste ik die stabiele mentale gesteldheid. Het maakte de voorbereiding erg zwaar. Neem als voorbeeld het fitnessen. Door het tekort aan ervaring en rijtechniek kon ik niet anders doen dan mij zo goed mogelijk fysiek voorbereiden. Dat betekent veel sporten. Maar als je liever onder een dekentje ligt komt er natuurlijk niet veel van terecht.

_ALX9729 [8]Toch heb ik mij over die hoge drempel heen kunnen zetten. Ik had een doel: ik wilde in Dakar aankomen en daarvoor moest ik fysiek sterker worden. Dit doel zorgde ervoor dat ik van de bank af kon komen. Ik ging vaker sporten met als gevolg dat ik mij mentaal beter ben gaan voelen, waardoor ik weer meer ben gaan sporten. Ik had de weg omhoog teruggevonden. 

_ALX7307 [9]Dit voorbeeld is eigenlijk een metafoor voor de gehele voorbereiding en het rijden van de rally. Ik begon met niets, maar ik had een duidelijk doel voor ogen. Dit doel gaf mij genoeg kracht en motivatie om er voor te gaan en er iets van te maken. Nu ben ik weer thuis. Het project is afgelopen. Het doel is bereikt. Ik heb de afgelopen twee jaar veel geleerd over mijzelf. Ik weet dat ik veel kan bereiken. Als er maar een doel is. 

_ALX6267 [10]Naast het fantastische bedrag voor stichting 113Online en het behalen van mijn persoonlijke doel hoop ik met Bestemming: Dakar anderen te motiveren zijn of haar doel te halen zoals het vinden van geluk. Want niemand kan zonder.”

_MG_4473 [11]

 

Wij zijn trots op Mark. Wij zijn blij voor hem dat hij zijn project succesvol heeft afgerond. De verwerking van het overlijden van zijn vriendin heeft hij op een meer dan memorabele wijze vorm gegeven. Wij wensen Mark oprecht het allerbeste toe! De bloemen heeft hij absoluut verdiend.

Rotterdam, februari 2014

 

Maarten Tromp