- Maarten Tromp Advocaten - http://blog-maartentrompadvocaten.nl -

Studentenstage in Coronatijd

Beste mensen,

In het kader van onze maatschappelijke betrokkenheid hebben wij de afgelopen tijd twee studenten de gelegenheid geboden om bij ons op kantoor een stage te lopen. Meer concreet ging het om @Daniel Ossorno van Wissen en @Hessel Haan. Die stages waren een feest, zowel voor hen, als voor ons.

Studeren in Coronatijd is minder leuk. Het contact met medestudenten en professoren verloopt hoofdzakelijk online. Mede om die reden zijn wij blij dat wij Daniel en Hessel onze praktijk (letterlijk en figuurlijk) hebben kunnen laten zien, laten voelen en laten begrijpen.

Dat zij dat hebben gewaardeerd, mag blijken uit de twee ontvangen dankbetuigingen in de vorm van een aanbeveling op LinkedIn. Oordeelt u zelf:

Van 15 maart tot en met 8 april 2021 heeft Maarten Tromp mij als student-stagiair begeleid. Maarten is een toegankelijk, open-minded, gezellig persoon in het algemeen en een eerlijke, pragmatische en ambitieuze advocaat in het bijzonder. Voor mij een waar voorbeeld. Dankzij Maarten heb ik de casuïstische en filosofische dilemma’s van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht kunnen zien, voelen en begrijpen. Naar eer en geweten was dit voor mij een buitengewone ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik wil Maarten bedanken voor de fijne stage en ik hoop dat Maarten van de huidige en toekomstige overwinningen blijft genieten.

en

“De tijd vliegt niet, het zijn de mensen die vliegen”. Dat is een zin die voorkomt in het door Maarten Tromp geschreven hoofdstuk “Tijd besparen?” in het boek “Tijd is geld”. Met die zin wil ik ook mijn studentstage bij MTA omschrijven. Die stage heeft mij namelijk vleugels gegeven. In korte tijd ben ik ondergedompeld geweest in een prachtig mooi kantoor waar met passie en toewijding op een bijzonder hoog juridisch niveau wordt gewerkt. Met een welhaast schier oneindig geduld werd mij glashelder uitgelegd hoe een zaak in elkaar steekt en wat de springende punten zijn. Daar ben ik Maarten dankbaar voor. Maarten is een uitstekende leermeester en ik weet zeker dat ik nog lange tijd met veel plezier zal terugkijken op mijn stage.

@ Daniel en Hessel: dank voor de fijne tijd en de mooie woorden. Succes met de studie verder. En voor daarna: een glansrijke carrière, waar ook ter wereld, al dan niet in de advocatuur.

Rotterdam, juni 2021

Maarten Tromp