- Maarten Tromp Advocaten - http://blog-maartentrompadvocaten.nl -

Tussenstand wijnactie: € 1.000,– voor Muziek als Medicijn

Eind vorig jaar is door Maarten Tromp Advocaten een wijnactie gestart ten behoeve van het project Muziek als Medicijn. Bij wijze van tussenstand is op 5 maart 2018 een cheque ter waarde van € 1.000,– overhandigd aan prof. dr. Hans Jeekel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom een tussenstand?

Omdat er nog 500 flessen wit en 250 flessen rood beschikbaar zijn voor de verkoop à € 12,50 per fles, waarvan € 2,50 per fles naar het project blijft gaan.

Waarom Muziek als Medicijn?

Muziek blijkt een heilzame werking te hebben en de gezondheid positief te kunnen beïnvloeden. Op het gebied van operaties heeft de onderzoeksgroep Muziek als Medicijn, onder leiding van prof. dr. Hans Jeekel, hoogleraar verbonden aan het Erasmus MC, inmiddels het hoogste wetenschappelijke bewijs gevonden. Het is gebleken dat patiënten die gedurende de operatie via een koptelefoon muziek te horen krijgen significant minder pijn en angst na de operatie ervaren, ook als de muziek alleen tijdens de algehele narcose wordt toegediend. Ander onderzoek toont aan dat muziek de hartslag, bloeddruk en stress positief kan beïnvloeden.

De onderzoeksgroep Muziek als Medicijn beoogt muziek als innovatieve, evidence based behandeling binnen en buiten de gezondheidszorg de plaats te geven die haar toekomt. Muziek als nieuwe, duurzame behandelingsvorm kent geen bijwerkingen en kan bovendien kostenbesparend werken. De goede toegankelijkheid van muziek in combinatie met minimale kosten, maakt een brede implementatie mogelijk. Door het uitvoeren van systematische literatuuranalyses en kwalitatief hoogstaand klinisch onderzoek draagt de onderzoeksgroep bij aan de wetenschappelijke kennis over de werking en de toepassingen van muziek. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website: www.muziekalsmedicijn.nl  [1]

 

 

De proefnotities:

 

 

Nimbus Estate Chardonnay 2016 D.O. Casablanca Valley

Een nieuwe wereldwijn van 100% Chardonnay druiven. Heldere zachtgele kleur met een limoengroen tintje. De geur is rijk (vanwege het houtgebruik). Volle en rijke aanzet. De wijn is complex, mollig, sappig en rijp. Tonen van exotisch fruit, limoen. Prima in balans met een mooie lengte. Uitstekende partner bij zalm en knoflookgarnalen. Of bij mooie visgerechten, patés, witvlees, gevogelte en zachte kazen. Deze prachtige uitgebalanceerde wijn is nu op dronk en zeker houdbaar tot 2020.

 

 

 

 

 

Nimbus Estate Pinot Noir 2015 Casa Blanca Valley

 Een nieuwe wereldwijn van 100% Pinot noir druiven. Intense granaatrode kleur. In de neus rijp zwart fruit en tonen van chocolade, tabak en kaneel. Fruitig met zachte tannines. Zeer goede begeleider van pasta’s, rood vlees en wildgerechten. Deze wijn kan nu al worden gedronken (veel fruit), maar is nog vele jaren houdbaar, tot minstens 2023. Deze al jarenlange Parker-Punten-Pakker staat op de wijnkaart van vele sterrenrestaurants. Deze wijn is daarmee een aanwinst voor uw kelder

 

 

Wilt u (alsnog) bestellen?

 Als gezegd: de wijnen zijn op voorraad en de actie duurt zo lang de voorraad strekt!

 De bestellingen ontvang ik graag via secretariaat@maartentromp.nl [2], waarna ik contact met u zal opnemen in verband met (i) de levering en (ii) de betaling.

Voor uw riante bestelling zeg ik u bij voorbaat dank.

Rotterdam, maart 2018

Maarten Tromp